Δείτε τη συνταγή και το video
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση
2 κιλά γλυκιά κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους
4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
½ ματσάκι δυόσμο
400 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 σφηνάκι σούμα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
400 ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι. Κάνουμε ένα λακκάκι στη μέση και βάζουμε εκεί το λάδι. Ενώνουμε τα υλικά και τρίβουμε σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνοντας (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα). Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Σε ένα ταψί τοποθετούμε την κολοκύθα αλατίζοντας ελαφριά κα ψήνουμε στους 180 για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστούν τα υγρά. Σουρώνουμε και σπάμε τις ίνες με ένα πιρούνι.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο κα σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε την κολοκύθα, τη ζάχαρη και το πιπέρι ανακατεύοντας.
Ανοίγουμε το φύλλο λεπτό και κόβουμε λωρίδες 6 εκατοστά φάρδος και 20 μήκος. Απλώνουμε κατά μήκος της λωρίδας μα μεγάλη κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι. Τοποθετούμε σε ταψί, λαδώνουμε ελαφριά με ένα πινέλο και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Τρώγονται σκέτα ή πασπαλισμένα με φέτα.