Δείτε τη συνταγή και το video
ΥΛΙΚΑ
20 σαρδέλες φιλεταρισμένες
3-4 κομμάτια λιαστής ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας βασιλικός
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις σαρδέλες και τις φιλετάρουμε ως εξής: αφαιρούμε το κεφάλι και τα έντερα και τραβάμε το κόκκαλο με προσοχή για να μην χωρίσει το φιλέτο σε δύο κομμάτια. Απλώνουμε τα μισά από τα φιλέτα της σαρδελίτσας σε ένα σκεύος φούρνου που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω τους. Φροντίζουμε να έχουμε άλλα τόσα για το πάνω μέρος.
ΓΕΜΙΣΗ
Ψιλοκόβουμε την λιαστή ντομάτα, προσθέτουμε τον βασιλικό και την ρίγανη (ή χτυπάμε όλα τα υλικά σε μούλτι). Απλώνουμε την σάλτα της λιαστής ντομάτας που μόλις φτιάξαμε με ένα κουτάλι πάνω από κάθε σαρδέλα. Από πάνω τοποθετούμε με προσοχή τα υπόλοιπα κομμάτια φιλέτου σαρδέλας. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Δεν ρίχνουμε πολύ αλάτι γιατί η λιαστή ντομάτα είναι ήδη αλμυρή.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε πάνω-κάτω γκριλ για 10 λεπτά. Τις σερβίρουμε ζεστές με λίγη φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό.